Brouwerij Witloof
In Cktober 2015 brouwt Thomas zijn eerste bier in zijn keuken in Evere en krijgt hij al snel de smaak te pakken van het amateurbrouwen.
Een jaar en tien brouwsels later vroeg zijn vriend Cédric hem om een chilibier te brouwen voor de inhuldiging van Calaveras, een ruimte in Brussel gewijd aan grafische kunst die bezoekers uitnodigt om Belgische en Mexicaanse kunstenaars te ontdekken. De Santas Calaveras Chipotes-les was geboren!
Gezien het grote succes besloten de twee vrienden om het op de markt te brengen in de galerie, maar ook in bars, restaurants en winkels in Brussel.
Thomas had nog geen naam voor zijn brouwerij en koos voor Witloof, verwijzend naar de stad Evere, die ooit werd beschouwd als het thuisland van de cichorei, waarvan de bitterheid doet denken aan bier.
Brouwerij Witloof maakt deel uit van de Belgische en Brusselse brouwrevival door creatieve en moderne ambachtelijke bieren aan te bieden. De focus ligt op smaak en kwaliteit.
De bieren worden momenteel gebrouwen door Brasserie Valduc in Thorembais-Saint-Trond in Waals-Brabant.
De doelstelling van Brouwerij Witloof is om in 2021 een coöperatieve brewpub te openen in het Brussels Gewest om zo haar eigen bieren te kunnen produceren en haar kennis/ervaringen te kunnen delen.